DİYARBAKIR / BAĞLAR - Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu

Mrt

Okulumuz öğretmenlerinden 3/Ş sınıf öğretmeni Mustafa ÇELİK (Kurucu üye), 3/E sınıf öğretmeni Nuray DEMİR ve Müdür Yardımcısı Kadri ÇAÇAN'ın yer aldığı "Tohumun Büyüsü, Rengi ve Sesi" e-Twinning projesi başladı. Projede 4 yabancı, 10 Türk ortak bulunmaktadır.

ORTAKLAR

Ali İsmailoğlu (Çorum/Merkez)

Aynure Ehmedova (Ağsu/Azerbaycan)

Esra Mızrak Çelik (Kayapınar/Diyarbakır)

Jurgita Vaitkeviciene (Alytus/Litvanya)

Jurgita Valaitiene (Alytus/Litvanya)

Kadri Çaçan (Bağlar/Diyarbakır)

Mustafa Çelik (Bağlar/Diyarbakır)

Nilgün Doğan (Arifiye/Sakarya)

Nuray Demir (Bağlar/Diyarbakır)

Selda Güner (Osmangazi/Bursa)

Serap Gündüz (Çorum/Merkez)

Tanja Petkov (Üsküp/Kuzey Makedonya)

Yaşar Yılmaz (Çorum/Merkez)

Zehra Özkan (Çiftlikköy/Yalova)

Mrt

Our Sustainable Development Goals eTwinning projesi Okulumuzun 2/Ö sınıf öğretmeni Selva Çelik tarafından yürütülmektedir. Projemi izin konusu Yaşanabilir bir dünya için 17 hedefi olan 'Sürdürülebilir Kalkınma Planı', başta Türkiye olmak üzere dünyanın her yerindeki insanların karşılaştığı temel sorunları çözmeyi amaçlıyor. İklim değişikliği; Hava, su ve toprak kirliliği karşı karşıya olduğumuz en büyük tehditlerden biridir. Dünya nüfusunun artması ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi nedeniyle doğal kaynaklarımız her geçen gün tükenmektedir. kimlikli ve engelli öğrencilerin katılımını sağlayabilmeyi amaçlamaktadır.

Şbt

Kuruculuğunu Selva Çelik ve Sevda Tamer'in yaptığı LET'S THINK TOGETHER (BİRLİKTE DÜŞÜNELİM) projesinde; Şubat ayı Arkadaşlık değeri kapsamında blockposter uygulamasıyla arkadaşlık temalı puzzle ortak çalışması yapılmıştır.

Şbt

Okulumuz 2/Ö sınıf öğretmeni Selva Çelik ve Mersin'de Çavuşlu İlkokulu öğretmeni Sevda Tamer'in kuruculuğunu yaptığı Let's Think Together Projesi Ekim ayında başlamış olup devam etmektedir. Projemizde tüm dünya için önemli olan değerler eğitiminin öğrencilerde kalıcı davranışa dönüşmesi amaçlanarak çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.

Proje ortaklarımız

Elif ÇAKALLIOĞLU

Ünzile ŞAHİN

Mesure İSPİR

Orhan KILIÇ

Sevim BARUT

Filiz ERSARI

Ümit ATEŞ

Zuhal ÇİÇEK

Xanım SADIGZADE

Lamiye ELESGEROVA

Haz

HİJYEN ŞARTLARININ GELİŞTİRİLMESİ, ENFEKSİYON ÖNLEME VE KONTROL KILAVUZU BELGELENDİRME PROGRAMI KAPSAMINDA OKULUMUZ BU BELGEYİ ALMAYA HAK KAZANMIŞTIR.

May

Okulumuzda çevre koruyucuları e-twinning projesi başladı. Nisan ayında başlayıp Haziran ayının ilk haftası bitecek olan projemizin kuruculuğunu okulumuzun 1-Ö sınıfı öğretmeni Selva ÇELİK yapmakta olup,okulumuz öğretmenleri Hatice DOĞAN ve  Engin EGE'de projede bulunmaktadırlar.

Nis

Okulumuzda çevre koruyucuları e-twinning projesi başladı. Nisan ayında başlayıp Haziran ayının ilk haftası bitecek olan projemizin kuruculuğunu okulumuzun 1-Ö sınıfı öğretmeni Selva ÇELİK ve Zeliha SUBAŞI(İbrahim Doğaner İlkokulu/Antalya)yürütmektedir.9 farklı okulun yer aldığı projede doğada öğrenme, geri dönüşüm ve stem etkinlikleri kullanarak öğrencilerimizde çevre bilinci oluşturmak, doğal dengeyi korumak.